PL | EN | RU
ARIL PREMIUM

ARIL PREMIUM

Produkt przeznaczony jest do uprawy pieczarek w celu uzyskania wzrostu i stabilizacji plonu oraz poprawy jakości jej owocników (barwa, miąższość,dłuższy okres przechowywania). Wyprodukowany jest w oparciu o innowacyjną recepturę i z zastosowaniem specjalnej obróbki użytych surowców.
ARIL Premium zwiększa przyswajalność składników pokarmowych wykorzystywanych przez pieczarki.
Lepsza przyswajalność pozwala na obniżenie dawki. Zalecana dawka wynosi 1.5% do 2% na 1000kg podłoża fazy III.

Skład: ekstrudat skrobiowo-włóknisty, mieszanina zbóż
i surowców włóknistych.

Specyfikacja produktu:
białko min 10%, skrobia min 30%; włókno min 8%; wilgotność max 12%.

Dlaczego dodatek do podłoża?

  • Pozwala na uzyskanie wyższych i stabilnych plonów.
  • Grzybnia przerasta intensywnie.
  • Dodatek w standardowej dawce do 1,5 nie powoduje gwałtownych podbić
    temperatur w podłożu fazy III.

Jak stosować dodatek ARIL PREMIUM?

  • Dawka podstawowa wynosi 1,5 -2,0% na 1000kg podłoża fazy III.
  • Wraz ze wzrostem dawki ARIL PREMIUM wymagane jest wprowadzenie coraz większej ilości wody do podłoża w pierwszych trzech dniach od nałożenia na półkę.
  • W pierwszej dobie jeżeli jest to tylko możliwe nie należy wprowadzać wody do podłoża i nie dopuszczać do wzrostu jego temperatury.
  • W drugim i trzecim dniu zaleca się wlewać wodę często, dawkami około 2 do 4l\m2, jednorazowo przykładowo w odstępach 1- 1,5 godzinnych kontrolując wilgotność podłoża w całej warstwie.
  • Ilość wody ustala się indywidualnie w zależności od aktywności, wilgotności i ilości podłoża nałożonego na półkę.